CFA

Allshoes is mede-oprichter van de Circular Footwear Alliance (CFA). Onze ambitie is helder: geen afval meer door behoud van grondstoffen. We hebben met EMMA Safety Footwear en FBBasic de handen ineengeslagen voor een groter doel: een duurzame toekomst in een circulair systeem voor werk- en veiligheidsschoenen. Samen zorgen we voor voldoende schaalgrote om een circulair systeem écht te laten werken in de praktijk.

Let’s make a positive footprint

Door gebruikte werk- en veiligheidsschoenen te verzamelen, ontmantelen en recyclen zorgt de CFA ervoor dat zoveel mogelijk grondstoffen worden teruggewonnen. Na inname van gebruikte werkschoenen worden deze volledig gedemonteerd, op materiaal gesorteerd en vermalen. Een deel van de gerecyclede grondstoffen kan gebruikt worden voor het produceren van andere producten. Zo voorkomen we dat grondstoffen uitgeput raken, verminderen we water- en energieverbruik, reduceren we de uitstoot van broeikasgassen en helpen we afval de wereld uit.

Partner worden?

Bijdragen aan een circulaire economie? Word partner! De CFA maakt het makkelijk om werk- en veiligheidsschoenen te verzamelen. Bestel de speciale inzamelboxen direct via www.cfalliance.eu.